dinsdag 14 april 2015

Lokaal sociaal

Poeh hé! Dit is geen dingetje meer maar een ding. Hier kun je dagen mee zoet zijn.

Ik ben maar even op zoek gegaan naar verenigingen, scholen en instellingen in de plaats waar ik het vaakst werk. En dat is Limmen.
Een aantal zoekacties op internet levert een leuke vangst op.
Een aantal partners waar we al mee samenwerken, zoals de basisscholen zitten op Twitter. De ene school is daar wat fanatieker in dan de andere (een van de scholen heeft in 2010 voor het laatst getweet :-).
Ook het kinderdagverblijf Klein Duimpje (Forte) heeft een Facebook pagina en een Twitter account en daar zijn ze aardig fanatiek op. Ook kinderdagverblijf Kits Oonlie blijkt een fervent twitteraar te zijn. Die komen nog wel eens in de bibliotheek en dan wordt er af en toe ook een fotootje gemaakt. Kon ik zo snel trouwens niet terugvinden op hun Twitter, maardaar staan er dan ook hééél veel op.

Beroemd in de wijde omstreken is de Hortus Bulborum. Die hebben naast hun website ook een Facebookpagina. Als je op de Hortus en Twitter zoekt kom je bij Bibliotheek Kennemerwaard terecht. Een spreker van de Hortus Bulborum is namelijk te gast geweest bij Dag en Dauw. Grappig.

Een instelling die ook aardig aan de weg timmert is Limmen Ludiek. Die weten zich meestal ook landelijk aardig in de kijker te spelen.
Wat social media betreft zit het bij hun dan ook wel goed. Een website met alles erop en eraan inclusief Facebook en Twitter.
Ze zijn dit jaar letterlijk creatief met kurk. Bezig met een wereldrecordpoging kurkmozaïk.
Misschien moeten we ons daar nog een verder in verdiepen en kijken of er een leuke ludieke samenwerking in zit.


1 opmerking: